Sidor

torsdag 11 oktober 2012

Bikarbonat bullar

Ingredienser

• 1 dl grahamsmjöl
• 1 1/2 dl vetemjöl
• 1/2 dl grovt rågmjöl
• 1/2 tsk salt
• 1/2 dl solroskärnor
• 1/4 dl linfrön
• 2 1/2 dl filmjölk
• 1/2 tsk bikarbonat
• 2 1/2 msk sirap

Gör så här

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
3. Blanda i lite åtgången av de torra ingredienserna i filmjölken, rör om efter var gång.
4. När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på en bakplåtsklädd plåt.
5. Grädda i ugnen 175° i ca 10-15 min. De skall ej vara kladdiga när du sticker en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.


Jag jobbade med Elina och det gick bra tycker jag vi delade upp arbetet 50/50.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar